Nissesjekk

Nissesjekk

Er dere klare for besøk av nissen denne jula? BRATAKST erfarer til stadighet at skorsteiner og ildsteder ikke er klargjort for besøk av nissen. Har du vært snill i år, men frykter at nissen ikke kommer seg inn til deg i år må du lese videre. BRATAKST har inngått eksklusiv avtale med nissen for kontroll og sertifisering av adkomstveier for nissen. 

Nissen har et veldig stramt program julaften, og kan derfor ikke risikere forsinkelser. Derfor er BRATAKST engasjert av nissen for å kontrollere tilgjengeligheten til hus og juletre i det ganske land. Siden BRATAKST er deklarert hos Luftfartstilsynet som droneoperatør vil vi også ivareta regler for innflygning og parkering i vår inspeksjon. 

Skorstein

Det er viktig at skorsteinen har stort nok tversnitt, for i likhet med befolkningen forøvrig, har også nissens BMI økt de siste årene. 

 

Skorsteinen må være fri for hindringer i røykrøret. I dette tilfellet anbefalte vi at eier tok motorsaga med på taket å hugget ved i skorsteinen. 

Nissens fortropp ligger altid et par hus foran nissen for å demontere beslag og skjerminger slik at adkomsten går bra. De samme hjelpere remonterer også slike beslag. Ser skorsteinen din slik ut kan du bare ta det med ro.

Ildsted

Det finnes mange typer ildsteder, men åpen peis er uten tvil det beste alternativet. Dette sikrer enkel og smidig adkomst til stuen hvor juletreet oftest er plassert. 

Slike steder som dette er en drøm for nissen. Enkel adkomst og rask evakuering om noen skulle komme uforvarende på nissen i arbeid. 

Feil ovn

De fleste boliger har i dag lukkede ildsteder. Disse er svært vanskelig, men ikke umulig, å entre boligen gjennom. Det som er viktig med en slik ovn er at den ikke er låst fra utsiden.

Dette bildet er tatt av nissens fortropp natt til julaften i fjor. Som dere ser er temperaturen i ovnen over 150*C. Her var det umulig for nissen å gjøre jobben sin. Ryktene sier at i dette huset var det flere skuffede barn og en pinlig berørt pappa som hadde begått en skikkelig amatørfeil :-( 

Nissesjekk

Nissesjekken kontrollerer at HMS for nissen og hans hjelpere er ivaretatt. Kontrollen tar ikke for seg branntekniske elementer. Alle sertifiserte piper vil bli merket slik at nissen trygt kan ta seg ned med gaver og julestemning. 

Facebook

Top